Rijksoverheid kiest VKA en Berenschot ICT-advies| Berenschot

Rijksoverheid kiest de combinatie met VKA en Berenschot voor strategisch ICT-advies

Nieuws
Hofvijver Den Haag

Deel dit nieuwsartikel

Datum

02 juni 2022

Leestijd

1 minuut

De Rijksoverheid heeft de combinatie met Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en Berenschot geselecteerd als één van de opdrachtnemers voor Strategisch ICT Maatwerk Advies (SIMA2022).

De Europese aanbesteding heeft een geraamde omvang van € 24,5 miljoen over de looptijd van maximaal vier jaar. In totaal zijn vijf partijen geselecteerd. De raamovereenkomst gaat in op 1 juni 2022.

De raamovereenkomst heeft betrekking op een breed scala aan strategische vraagstukken op het gebied van ICT en informatievoorziening, zoals governance en management, strategie, architectuur, technologiekeuzes, sourcing, cyber security, data en AI, e-government, maar ook leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en cultuur.

Marc Gill’ard, directeur VKA, licht toe: “De samenwerking in ons consortium zien we als een logische keuze. Daardoor bieden we brede kennis en ervaring rond strategische ICT/IV-vraagstukken en het verbinden van data, technologie en de beleidsterreinen van de overheid, aangevuld met een toonaangevend internationaal expertisenetwerk in het publieke en private domein, voor internationale best practices en -verbanden. We hebben meer dan 35 jaar advieservaring in Nederland, een breed netwerk in de publieke sector en diepgaande kennis van strategische ICT/IV-vraagstukken. We zien ernaar uit om via deze raamovereenkomst een waardevolle bijdrage te blijven leveren aan de richting en sturing van ICT op Rijksniveau en bij het vormgeven van de digitale transformatie van de Rijksoverheid!”

Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot geeft aan: “We zijn verheugd om weer samen met VKA de rijksoverheid de komende jaren te ondersteunen bij strategische ICT/IV vraagstukken. In deze combinatie zien we veel kansen om in de komende periode het Rijk te helpen met de grote opgaven die op ons afkomen. We zien er naar uit verder te helpen met de digitale transformatie van het openbaar bestuur.”

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief