Taal Doet Meer 35 jaar | Berenschot nieuws

Samen met Taal Doet Meer lopen naar de Dom

Nieuws
Samen met Taal Doet Meer lopen naar de Dom

Deel dit nieuwsartikel

Datum

30 september 2021

Leestijd

1 minuut

Taal Doet Meer bestaat 35 jaar. En dat heeft Berenschot als samenwerkingspartner helpen vieren.

Afgelopen donderdag liep een aantal Berenschotters mee met de ‘Loop naar de Dom’. Een op maat gemaakte wandeling door het mooie centrum van Utrecht, ter ere van het jubileum van Taal Doet Meer.

Met elkaar in gesprek

Taal verbindt, dat is wat Taal Doet Meer tijdens de viering wilde laten zien. Dat is goed gelukt! Na een warm welkom en heerlijke chipolatataart – onze host de Vrijwilligerscentrale bestond ook 35 jaar – vertrokken we richting de Dom, met de routekaart in onze hand en een goody bag voor onderweg. Ieder groepje bestond uit een mix van medewerkers van bedrijven en vrijwilligers en deelnemers van Taal Doet Meer. Samen deden we opdrachten en beantwoordden we leuke vragen als ‘Hoe vier jij jouw verjaardag?’. Het was fijn om elkaar en de stad zo beter te leren kennen.

Onze tocht eindigde op het Domplein. Daar werden we ontvangen met swingende muziek. Net als taal een verbinder. Binnen bij de Utrechtse Muziekschool volgde de afsluiting van deze gezellige middag. Met muziek, speeches, een prachtige film over het belangrijke werk van Taal Doet Meer en een heerlijke vegetarische hap.

Maatschappelijke impact

Taal Doet Meer is een vrijwilligersorganisatie die ervoor zorgt dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Hiermee creëren zij maatschappelijke waarde. Een thema dat ook hoog op de agenda staat bij Berenschot. Daarom is Berenschot samenwerkingspartner van Taal Doet Meer. We dragen hier bij via onder andere traineeopdrachten, maar ook door bijvoorbeeld bijeenkomsten te hosten ten behoeve van arbeidstoeleiding voor mensen met een taalachterstand/cultuurverschil. Dit in het kader van Taal & Werk: op Eigen Kracht naar een baan. Hierbij worden Utrechters, met een andere moedertaal dan het Nederlands, ondersteund bij hun zoektocht naar een betaalde baan, opleiding, werkervaringsplek of vrijwilligerswerk. Berenschot met haar adviseurs heeft een kartrekkersrol in een onderdeel van dit initiatief. Ingrid Beukman, adviseur inclusie en diversiteit, kan hier meer over vertellen.

 

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief