Marcel de Haas, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Marcel de Haas

Ik draag graag bij aan toekomstbestendig, innovatief en kwalitatief hoogwaardig hoger onderwijs en onderzoek. Dat doe ik door samen met u de gewenste veranderingen en verbeteringen te realiseren in uw strategie, beleid, kwaliteitszorg en organisatie.
Afbeelding - Marcel de Haas

Over Marcel

Bij diverse instellingen en organisaties voor hoger onderwijs heb ik als manager en (strategisch) adviseur succesvol bijgedragen aan strategie-, beleids-, kwaliteits- en organisatieontwikkeling. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in het optimaliseren van de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat in die driehoek het aangrijpingspunt ligt voor een toekomstbestendig, kwalitatief hoogwaardig hoger onderwijs.

Mijn kracht is dat ik mensen kan verbinden op gezamenlijke doelen en waarden. Vandaaruit bevorder ik  de inspiratie en motivatie voor ontwikkeling en vernieuwing. Ik krijg snel het vertrouwen van mensenvan hoog tot laag in organisaties, omdat mensen merken dat ik veel toepasbare kennis en ervaring heb opgebouwd in ruim 25 jaar hoger onderwijs. Maar ook omdat zij ervaren dat ik respect en integriteit hoog in het vaandel draag. Ik weet een sterk ontwikkeld empathisch vermogen in te zetten en daarmee goed aan te sluiten bij wensen en behoeften.  

Gerelateerde inzichten