Rik Duursma, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Rik Duursma

Ik help mensen scherp te krijgen waar hun talenten, drijfveren en ontwikkelpunten liggen, én tegelijkertijd adviseer ik organisaties op het vlak van selectie en ontwikkeling.
Afbeelding - Rik Duursma

Over Rik

Hoe selecteer ik de juiste kandidaat voor de functie? Hoe krijg ik de kwaliteiten en ontwikkelpunten van mijn medewerkers goed beoordeeld? Welk ontwikkeltraject past daarbij? Zijn dit vragen waar u zich mee bezighoudt en wilt u de juiste beslissing nemen in het selecteren en ontwikkelen van uw mensen?

Bij Berenschot werk ik als Organisatiepsycholoog. Activiteiten die hierbij horen zijn assessments en (management)coaching. Daar heb ik mij de afgelopen 10 jaren mee bezig gehouden, eerst in de luchtvaartsector waar ik gewerkt heb als luchtvaartpsycholoog en vlieginstructeur en nu al geruime tijd bij Berenschot, waar ik samenwerk met andere experts op HR gebied, bijvoorbeeld op het vlak van leiderschapsontwikkeling, beloning en organisatie inrichting. Als ik kijk naar de rode draad in mijn cv dan is dat ‘gezonde mensen beter maken’. Werk is enorm belangrijk voor de meeste mensen en ik geloof er sterk in dat mensen beter werken en gelukkiger zijn als hun talenten, intellect en drijfveren matchen met hun functie en de organisatiecultuur. Win-win dus wat mij betreft. Ik help mensen hun professionele potentieel te bereiken, met als eerste stap scherpkrijgen waar hun talenten, drijfveren en ontwikkelpunten liggen. Tegelijkertijd adviseer ik daarmee organisaties op het vlak van selectie en ontwikkeling. Daarnaast heb ik affiniteit met technologie en ben ik goed op de hoogte van de mogelijkheden om met Talent Management bij te blijven in de technologische revolutie die zich voltrekt. Onlangs heb ik ook een boek gepubliceerd voor kandidaten die zich voor willen bereiden op hun assessment 'Gewoon jezelf zijn is niet genoeg'. 

Gerelateerde inzichten