Bestuurspraat: AI in openbaar bestuur | Berenschot podcasts

Bestuurspraat de podcast: AI in het openbaar bestuur

Podcast
Bestuurspraat de podcast: AI in het openbaar bestuur

Deel deze podcast

Datum

18 januari 2024

In deze nieuwe aflevering van de podcast Bestuurspraat gaan we in op Artificial Intelligence (AI). Van deep-fakes van politici gedurende verkiezingstijd tot laagdrempelige informatie over partijprogramma's, Artificial Intelligence lijkt al bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze technologie speelt een steeds grotere rol in onze democratische processen. Wat zijn de kansen en bedreigingen van deze nieuwe ontwikkelingen?

Welkom bij Bestuurspraat! In deze podcast nemen de jonge adviseurs Sophie en Mees je mee in het bestuurlijke en politieke landschap van Nederland. Om deze complexe wereld beter te begrijpen gaan ze in gesprek met bestuurders, topambtenaren, hoogleraren en collega’s over relevante maatschappelijke thema’s. Benieuwd hoe Nederland echt bestuurd wordt? Luister mee!

 

Aflevering 2: Wat is AI en hoe kunnen de Nederlandse en Europese overheid hier verstandig mee om te gaan?

In de tweede aflevering van de Berenschot podcast Bestuurspraat gaan adviseurs Mees Bouweriks en Sophie Piers hierover in gesprek. Samen met AI-expert Kees Verhoeven (oud-Kamerlid D66) en Floris Hoogenboom (voorzitter Stichting Open Politiek) gaan ze in op de kansen en de bedreigingen van AI voor onze democratie. 
Blijf op de hoogte van de laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief