Interim-management | Berenschot

Dienst

Interim-management

Voor het tijdelijk vervullen van managementposities zoeken we snel en zorgvuldig de juiste interim-manager. We beschikken over meer dan tachtig jaar ervaring en een groot netwerk. Zo weet u zeker dat u een geschikte leider in huis haalt die past in uw organisatie.
Afbeelding - Interim-management

Snel en zorgvuldig de juiste interim-manager

Zoekt u een lijnmanager die uw organisatie of afdeling naar een hoger niveau kan tillen? Betreft het een verandermanager die sturing moet geven aan een veranderings- of implementatietraject? Of gaat het om een project- of programmamanager die een complexe opgave moet begeleiden?

Elke opdracht vraagt het juiste type leiderschap en een managementstijl die past bij de cultuur en mentaliteit in uw organisatie. Bovendien is snelheid gewenst om op korte termijn een openstaande managementpositie tijdelijk te kunnen vervullen.

Bij het vinden van de juiste een interim-manager zorgen we voor een compleet beeld van de opdracht en de organisatie waarin deze vervuld moet gaan worden. Op basis daarvan selecteren we geschikte kandidaten binnen ons uitgebreide netwerk met ervaren, intrinsiek gedreven interim-managers. Aan elke interim-opdracht verbinden we concrete doelstellingen. Dat stelt ons in staat om continu de voortgang te kunnen bewaken en waar nodig bij te sturen. Na afloop doen we een grondige evaluatie.

 

Sectoren waar wij ons op richten:

Rijksoverheid
Ministeries, Departementen en Uitvoeringsorganisaties. Bijvoorbeeld: Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en Belastingdienst.

Provincies en gemeenten

Overige uitvoeringsorganisaties
Bijvoorbeeld: Omgevingsdiensten, veiligheidsregio's, RUD, NVWA, GGD, RIV

Op zoek naar een interim-manager?

Stuur het profiel of bel Edgar Groenendijk, managing consultant.

Stuur het profiel
Wat we bieden

Ervaren en intrinsiek gedreven interim-managers

Verandering, continuïteit en stabiliteit

Met ons netwerk van interim-managers beschikken we over alle expertise die is nodig om complexe, veranderkundige interim opdrachten te vervullen en organisaties in beweging te brengen. Daarnaast beschikken we over ervaren interim-managers die continuïteit waarborgen en stabiliteit brengen. Bij elk type opdracht stellen we op basis van kennis, competenties en ervaring zorgvuldig de meeste geschikte interim-managers aan u voor. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar het type leiderschap dat past bij de gewenste managementstijl en cultuur. Onze interim-managers worden op strategisch en tactisch niveau ingezet bij uiteenlopende opdrachten in de publieke sector.

Gedreven om ambities waar te maken

Onze interim-managers zijn intrinsiek gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke opgaven in de publieke sector. Ze beschikken over een flinke dosis realisatiekracht om ambities waar te maken en specifieke doelstellingen te behalen. Al onze interim-managers zijn gewend om te opereren in een dynamisch politiek-bestuurlijk krachtenveld. Ze kennen het werkveld waarin ze opereren als geen ander. Met de juiste kennis, competenties en ervaring weten zij telkens weer de juiste oplossingen te vinden voor de complexe vraagstukken bij onze opdrachtgevers.

Sparringpartner en coach

We committeren ons aan de doelstellingen die aan opdrachten verbonden zijn. Gedurende de opdracht ondersteunen we interim-managers en hun opdrachtgevers als sparringpartner en coach bij het bewaken van de voortgang en het behalen van resultaten. We zijn een luisterend oor, denken mee en helpen mee bij het creëren van een omgeving waarin interim-managers optimaal hun werk kunnen doen.

Toegang tot een schat aan kennis en ervaring

Als organisatieadviesbureau volgen we ontwikkelingen binnen organisaties in de publieke sector op de voet. We kennen de dynamiek in organisaties en weten wat er voor nodig is om als manager succesvol te kunnen zijn. Onze interim-managers hebben dan ook toegang tot een schat aan kennis en ervaring bij het vormgeven van veranderingsprocessen, het zoeken naar oplossingen en het realiseren van complexe opgaven. We stimuleren interim-managers bovendien om zich continu te blijven ontwikkelen en hun leiderschapskwaliteiten optimaal te benutten. Bijvoorbeeld door het volgen van trainingen en masterclasses bij onze eigen Berenschot Academy.

 

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen