Even voorstellen – Jackie van Rijn | Berenschot nieuws

Even voorstellen: Jackie van Rijn, Berenschot Klimaattalent

Nieuws
Berenschot Klimaattalent

Deel dit nieuwsartikel

Datum

07 november 2023

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Jackie van Rijn.

Om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen is Berenschot een nieuw initiatief gestart: Berenschot Klimaattalent. Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk, jonge hoog opgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten binnen de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Jackie van Rijn.

Waarom werk jij bij Berenschot Klimaattalent?

Na het afronden van mijn master wist ik nog niet zeker in wat voor organisatie ik zou willen werken, maar wel dat ik mij wilde vastbijten in verschillende klimaatvraagstukken. Berenschot Klimaattalent leek mij de ideale plek om mezelf verder te ontwikkelen en te onderzoeken wat er bij mij past en waar ik goed in ben. Bovendien kan ik tegelijkertijd al relevante werkervaring opdoen en impact maken. Voor mij de perfecte kans om rond te kijken bij verschillende organisaties en bestuurslagen, en te kunnen proeven van verschillende thema’s omtrent duurzaamheid. Verder kan ik de inhoudelijke kennis en vaardigheden die ik opdoe in het ontwikkelprogramma, meteen toepassen in mijn project.

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

Een fijne leefbare en toekomstbestendige leefomgeving is voor mij essentieel. Ik houd persoonlijk van lekker buiten zijn en vind onder andere groen in de stad heel belangrijk. De steden waar we in wonen blijven echter groeien en de puzzels worden ingewikkelder. De klimaatambities liggen er op verschillende niveaus, nu is het tijd voor de stap naar concretisering en uitvoering. Ik ben gemotiveerd om hier mijn steentje aan bij te dragen.

Wat is je achtergrond?

Na mijn bachelor politicologie wilde ik mij verder verdiepen in bestuurskunde, maar ook meer inhoudelijke kennis opdoen omtrent verschillende klimaatvraagstukken. Ik heb daarom een master in Governance of Sustainability afgerond aan de Universiteit Leiden. In die twee jaar heb ik het klimaatvraagstuk bekeken vanuit zowel sociaal als technisch perspectief, en geleerd deze disciplines te integreren. Heel waardevol, omdat oplossingen voor het klimaatvraagstuk vragen om perspectieven vanuit verschillende disciplines.

 

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Mijn interesse gaat vooral uit naar klimaatadaptatie, het verduurzamen van de fysieke leefomgeving, en de energietransitie. Deze thema’s omvatten complexe opgaven, en er zijn veel verschillende stakeholders bij betrokken. Een ontzettend fascinerende puzzel en belangrijk om stakeholders en hun kennis te verbinden. Daarnaast is het een leuke uitdaging om een slag te maken op bestaande kennis en ideeën, en deze om te zetten in tastbare strategieën.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

In mijn studie heb ik ervaring opgedaan met het integreren van verschillende disciplines. Hierdoor heb ik heb geleerd hoe ik complexe klimaatvraagstukken kan analyseren aan de hand van verschillende invalshoeken – essentieel om te komen tot oplossingen en om samenwerkingen in beweging te krijgen. Daarnaast ben ik enthousiast en leergierig, en schakel ik graag tussen verschillende werkomgevingen.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief