Lancering digitale zorgassistent | Berenschot nieuws

Yarado en Berenschot lanceren de digitale zorgassistent

Nieuws
ziekenhuis bed

Deel dit nieuwsartikel

Datum

20 juni 2023

Leestijd

1 minuut

Leverancier van automatiseringstechnologie Yarado en organisatieadviesbureau Berenschot gaan samenwerken op het gebied van het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen de zorgsector.

Met de groeiende behoefte aan efficiëntie en verbeterde zorgverlening in de gezondheidszorg, hebben Yarado en Berenschot de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te bieden. De digitale zorg-assistent maakt gebruik van Yarado’s RPA platform om zorgprocessen te automatiseren en zo de druk op zorgverleners te verlichten. Door gebruik te maken van de uitgebreide kennis en ervaring over het zorgdomein binnen Berenschot kan deze technologie nog effectiever worden ingezet op administratieve taken. 
De innovatieve softwarerobot biedt ondersteuning bij administratieve taken in zowel het primaire proces als de bedrijfsvoering zoals planning, dataregistratie, zorgadministratie en declaraties waardoor zorgprofessionals meer tijd kunnen besteden aan directe patiëntenzorg. 
 

Minder regeldruk, meer tijd voor zorg

Jop de Bakker, CEO van Yarado, is enthousiast over de overeenkomst en ziet veel potentieel in digitale zorgoplossingen. “We zijn verheugd om onze technologie in te zetten om de zorgsector te transformeren. In de zorg zien we veel frustratie door administratieve last en regeldruk. Door samen te werken met Berenschot bundelen we onze krachten om de impact van automatisering in de zorg te vergroten en zo de medewerkerstevredenheid en kwaliteit van zorg te verhogen. We geloven dat deze zorg-assistent een essentiële rol gaat spelen in het verbeteren van de efficiëntie en daarmee de kwaliteit van de zorg.” 

Marvin Hanekamp, Managing director van Business & Data Solutions bij Berenschot, benadrukt het belang van de samenwerking voor de zorgsector. Hij verklaart: “Als Berenschot streven we er altijd naar om organisaties te ondersteunen bij het optimaliseren van hun processen. Met de introductie van deze digitale zorgassistent kunnen we zorginstellingen helpen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en de werkdruk op zorgverleners te verminderen. We zijn verheugd om samen te werken met Yarado en deze innovatieve oplossing te lanceren.” 

 

Over Yarado

Yarado is een snelgroeiende leverancier van automatiseringstechnologie die organisaties helpt hun processen te optimaliseren en efficiëntie te verbeteren. De geavanceerde oplossingen van Yarado worden gebruikt in onder meer de financiële sector, de energiesector en de gezondheidszorg.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief