Digitalisering in de zorg | Berenschot

Dienst

Digitalisering in de zorg

Wij helpen bij het realiseren van de digitale zorgtransformatie om effectieve (regionale) samenwerking mogelijk te maken.
Digitalisering in de zorg

De toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg staat onder grote druk. Als we niets doen dreigt de zorgsector vast te lopen. Om dat te voorkomen is het noodzakelijk om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die digitalisering met zich meebrengt. Dat vraagt om een flinke transformatie.

Samenwerken en digitaliseren

Om de transformatie in de zorg te realiseren zetten partijen in de zorg vol in op regionale samenwerking en netwerkvorming. Het uitwisselen van gegevens en het koppelen van patiëntendossiers is noodzakelijk om effectief samen te kunnen werken. Verschillende systemen, standaarden, protocollen, processen en regelgeving rondom informatieveiligheid en privacy maken het echter bijzonder lastig om dit mogelijk te maken. Daarnaast is lang nog niet alle benodigde data digitaal beschikbaar en toegankelijk gemaakt.

Het realiseren van de transformatie

Wij helpen bij het realiseren van de digitale transformatie om effectieve (regionale) samenwerking in de zorg mogelijk te maken. We kennen de zorgsector en het zorgstelsel. Als geen ander weten we partijen (digitaal) met elkaar te verbinden. Daarnaast beschikken we over veel ervaring met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van digitalisering en het realiseren van de gewenste verandering.

Meer weten?

Stel een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze oplossingen

Digitale samenwerking

Om (regionale) samenwerking en netwerkzorg mogelijk te maken en het zorgproces te optimaliseren helpen we bij optimale uitwisseling van gegevens tussen zorgorganisaties, overheidsinstellingen en koepelorganisaties. We ondersteunen zowel bij het ontwikkelen van een strategisch plan voor gegevensuitwisseling als bij het laten aansluiten systemen die met elkaar moeten gaan communiceren. Daarnaast geven we advies over beleid en procedures voor een beveiligde uitwisseling van gevoelige gegevens. En we helpen bij opzetten en implementeren van governancestructuren voor gegevensbeheer binnen de samenwerkingsverbanden.

Datagedreven sturen

Zorgorganisaties maken lang nog niet altijd optimaal gebruik van de beschikbare data. Wij ondersteunen bestuurders, managers en zorgprofessionals bij het identificeren, verzamelen en ontsluiten van de gewenste data. Daarnaast helpen we bij het vertalen van abstracte data naar praktische en heldere inzichten in overzichtelijke dashboards. Zo zorgen we ervoor dat bestuurders, managers en professionals zorgvuldig overwogen besluiten kunnen nemen en effectief kunnen (bij)sturen.