Met een brede interesse in de wereld om ons heen wil ik bijdragen aan de uitdagingen van onze tijd. Het vraagstuk van de energietransitie brengt zowel technische vraagstukken, als sociaal-maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Deze combinatie maakt de energietransitie een interessant werkveld. Met mijn achtergrond in technische bestuurskunde en werktuigbouwkunde zie ik het als uitdaging om deze complexe maatschappelijke vraagstukken op een analytische, gestructureerde manier te benaderen. Tegelijkertijd heb ik oog voor de organisatorische en politieke aspecten van maatschappelijke issues. Zo combineer ik technisch inhoudelijke kennis over de energietransitie met proces-en projectvaardigheden die nodig zijn in een complexe bestuurskundige omgeving.
In mijn rol als junior consultant ga ik met een leergierige en enthousiaste instelling uitdagingen aan. Hierbij vind ik het belangrijk resultaatgericht en flexibel te werk te gaan, en daarbij kritisch te denken. Zo streef ik naar bruikbare adviezen die Nederland helpen in het verduurzamen.
In april 2024 besloten bestuurders van de gemeente Haarlem en van de woningcorporaties samen op te trekken bij het realiseren van hun doelstellingen rond verduurzaming van de gebouwde omgeving en energie-infrastructuur in de stad.
Twee jaar geleden sloegen de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Leudal de handen ineen om te komen tot een energiesysteem van de toekomst. De drie meest westelijke gemeenten – Weert, Nederweert en Cranendonck – richten zich daarbij vooral op Brainport Eindhoven en de ontwikkelingen daaromtrent.