Frédérique Spannenburg, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Frédérique Spannenburg

Als adviseur help ik mijn klanten om van hun organisatieverandering een blijvende transformatie te maken. Dit doe ik door samen met hen te kijken naar de onderliggende, hardnekkige dynamieken en patronen die verandering vaak in de weg staan.
Afbeelding - Frédérique Spannenburg

Over Frédérique

Leidinggeven aan een succesvolle verandering staat of valt met het veranderen van gedrag. Om dat te bereiken zijn een duidelijke verandervisie, krachtig leiderschap en bevlogen teams essentieel. Aan de hand van ons Berenschot verandermodel neem ik mijn klanten mee in de verschillende onderdelen van een werkende veranderstrategie, die gericht is op het in beweging krijgen van mensen.

Door hen ‘systemisch’ te laten kijken naar verandering ontdekken leidinggevenden dat ze niet alleen kunnen sturen op de harde kant van verandering, maar dat er een breed arsenaal aan interventies mogelijk is om de zachte kanten van gedragsverandering te begrijpen en te beïnvloeden en zo hun impact op organisatieverandering drastisch te vergroten.

Ik put hierbij uit meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verandertrajecten, leiderschapsvraagstukken en teamontwikkelingsprocessen. Doordat ik jarenlang gewoond en gewerkt heb in verschillende landen in Europa, Noord-Amerika en Azië, voor bedrijven in uiteenlopende industrieën, breng ik een veelzijdige achtergrond mee die helpt om complexe problemen snel inzichtelijk te maken en te komen met interventies die echt werken.

Gerelateerde inzichten