Bestuurspraat | Berenschot podcasts

Bestuurspraat: de podcast over het openbaar bestuur

Podcast
Bestuurspraat: de podcast over het openbaar bestuur

Deel deze podcast

Datum

01 april 2021

Welkom bij Bestuurspraat! In deze podcast nemen we u mee in de wondere wereld van het openbaar bestuur. In gesprek met collega’s, bestuurders en hoogleraren gaan Marte Oost en Mirthe de Kok net wat verder dan het nieuws.

Bernard Wientjes (dealmaker compensatiedeal Zeeland)

Aflevering 2: Hoe sluit u een goede deal?

Energieakkoorden, zorgakkoorden, compensatiedeals en natuurlijk het regeerakkoord. Akkoorden en deals zijn overal. Maar hoe worden deze deals gesloten? Wat is een deal of akkoord eigenlijk? En hoe wordt u een goede dealmaker?

In deze aflevering duiken Mirthe en Marte in de wereld van dealmaking: vol lobby, tegengestelde belangen en achterkamertjespolitiek. Zij zitten aan tafel met collega’s Tim Masselink (expert onderhandelen en dealmaking) en Marrit Kamphorst (dealmaker) en gaan in gesprek over de Zeelanddeal, die Marrit samen met Bernard Wientjes sloot ter compensatie van marinierskazerne die toch niet naar Zeeland kwam. Onze vaste gast Roeland Stolk (managing director Openbaar Bestuur, Berenschot) geeft dit keer een mini-college over de legitimiteit van akkoorden.  

 

Jeroen Bartelse (Tivoli Vredenburg)

Aflevering 1: Wat is de waarde van kunst en cultuur?

Stille zalen, thuiszittende artiesten en een leeg Tivoli. Welke impact heeft de coronacrisis op de kunst- en cultuursector? Waarom en hoe financiert de overheid deze sector eigenlijk? Hoe zijn de artiesten en technici in deze tijd het beste geholpen? En wat kunnen we van de sector verwachten na de coronacrisis?

In de eerste aflevering van Bestuurspraat zitten Marte en Mirthe aan tafel met Jeroen Bartelse (directeur Tivoli Vredenburg) en hun collega’s Catheel Pino en Bastiaan Vinkenburg. Zij gaan in gesprek over de publieke waarde van de kunst- en cultuursector, zeker in coronatijd. Ook Roeland Stolk (managing director Openbaar Bestuur, Berenschot) komt voorbij met een mini-college over wat publieke waarde eigenlijk is.  

Blijf op de hoogte van de laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief