Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten bij het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Julian Verheij.
Waarom werk jij bij Berenschot Klimaattalent?
Tijdens mijn studie kreeg ik interesse in de energietransitie en duurzaamheid, actuele thema’s met grote impact op onze toekomst. Binnen de opdrachten van Berenschot Klimaattalent kan ik deze interesse niet alleen verdiepen, maar ook direct omzetten in concrete impact. De mogelijkheid om bij verschillende organisaties ervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen in diverse rollen en thema’s, sprak me ook enorm aan. Verder vind ik het sociale aspect van samen leren en ontwikkelen erg waardevol. Daardoor versterk je niet alleen je eigen groei, maar ook die van anderen.
Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?
Mijn intrinsieke motivatie komt voort uit liefde voor de natuur. Ik wil bijdragen aan het behoud van onze planeet door de doelen van het Klimaatakkoord te helpen realiseren. Op termijn hoop ik als professional direct impact te maken binnen organisaties en de maatschappij op het gebied van duurzaamheid en energie. Dit door een oplossingsgerichte blik te ontwikkelen op de netcongestieproblematiek, een van de grootste uitdagingen bij de verduurzaming van het energiesysteem.
Wat is je achtergrond?
Gedurende mijn studie ben ik in aanraking gekomen met diverse duurzaamheidsvraagstukken. Tijdens mijn bachelor Economie & Beleid heb ik me verdiept in circulaire economie, milieueconomie en duurzaamheidstheorieën. Vervolgens heb ik mijn kennis verder ontwikkeld in de master Urban Environmental Management, waarbij ik me richtte op vraagstukken rondom energie, water, luchtkwaliteit en afval in de stedelijke omgeving. Deze combinatie van economische en milieukundige inzichten geeft me een brede basis om binnen Berenschot Klimaattalent met duurzaamheidsvraagstukken aan de slag te gaan.
Welke thema’s hebben je interesse?
Momenteel ligt mijn focus vooral op de energietransitie en de uitdagingen rondom netcongestie. Deze urgente onderwerpen spelen een cruciale rol in de verduurzaming van Nederland. De complexe samenhang tussen beleid, infrastructuur en technologische innovaties binnen deze thema’s fascineert me. De energietransitie spreekt mij ook aan omdat deze leidt tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor een duurzamere toekomst. Daar wil ik aan bijdragen.
Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?
Tijdens mijn studie en stages heb ik veel praktische ervaring opgedaan met het werken aan duurzaamheids- en energievraagstukken die sterk overeenkomen met de opdrachten binnen Berenschot Klimaattalent. Dankzij mijn brede kennis op het gebied van duurzaamheid en energie kan ik uitzoomen, analytisch naar complexe uitdagingen kijken en oplossingen ontwikkelen. Mijn nieuwsgierigheid en creativiteit resulteren in een frisse blik en nieuwe perspectieven. Daarnaast ben ik gemotiveerd om mezelf verder te ontwikkelen en een positieve bijdrage te leveren aan de organisaties waarmee Berenschot Klimaattalent samenwerkt.