Heleen Jalink | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Heleen Jalink, klimaattalent

Artikel
Heleen Jalink Berenschot

Deel dit artikel

Datum

13 mei 2024

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Heleen Jalink

Om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen is Berenschot een nieuw initiatief gestart: Berenschot Klimaattalent. Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk, jonge hoog opgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten binnen de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Heleen Jalink.

Waarom neem jij deel aan Berenschot Klimaattalent?

Na het afronden van mijn studie was ik vastbesloten me zowel in mijn privé- als werkende leven bezig te houden met duurzaamheid en me in te zetten voor klimaatvraagstukken. Met mijn sociaalwetenschappelijke achtergrond lag het voor de hand dat ik iets in de (semi)publieke sector zou vinden, maar ik wist alleen nog niet wat en waar. Berenschot Klimaattalent bood me de perfecte kans om me in te zetten voor mijn idealen en me tegelijkertijd te oriënteren op mijn professionele persoonlijke groei. Dit gecombineerd met de solide kennisbasis van Berenschot stelt mij in staat inhoudelijke vraagstukken effectief aan te pakken en met vertrouwen mijn bijdrage te leveren aan de projecten waarbij ik betrokken ben.

Wat is jouw drijfveer en wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

Mijn drive om te werken in de duurzaamheidssector wordt gevoed door fascinatie voor de natuur en mijn streven naar een leefbare planeet voor alle mensen. De impact van klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder, en ik voel een sterke verantwoordelijkheid jegens degenen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen ervan. Ik zie het als een waardevolle uitdaging om verschillende partijen, waaronder overheden, bedrijven en individuen, samen te brengen en gemeenschappelijk ambitieuze doelen te verwezenlijken.

Wat is jouw achtergrond?

Vanuit een brede algemene interesse heb ik de bachelors Internationale Betrekkingen en Organisaties en Duitse taal en cultuur in Leiden afgerond. Bij mijn masterkeuze stond voor mij al vast dat ik in elk geval iets met duurzaamheid wilde doen. Daarom heb ik gekozen voor de onderzoekmaster Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht, waarbij ik de governance-track heb gevolgd.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Mijn masteronderzoek had betrekking op internationaal watermanagement, en de maatschappelijke vraagstukken rond waterkwaliteit en -kwantiteit fascineren me nog steeds enorm. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in duurzame landbouw, dat ook veel raakvlakken heeft met goed waterbeheer. Verder lees ik graag over klimaatadaptatie en nature-based solutions, en zie ik veel toekomst in het verder investeren en uitbreiden van duurzame mobiliteit.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan met multidisciplinair werken, wat mij in staat stelt om vanuit verschillende perspectieven kennis over complexe klimaatvraagstukken te integreren. Dit is noodzakelijk om samenwerking te bevorderen en de vaart en hoop achter de verschillende transities te behouden. Bovendien ben ik enthousiast en leergierig, en kijk ik altijd uit naar nieuwe omgevingen, ervaringen en kennis.

Wilt u Heleen of één van de andere klimaattalenten inzetten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact op met Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief