Lisa Walen | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Lisa Walen, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Lisa Walen, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

06 mei 2024

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Lisa Walen

Om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen is Berenschot een nieuw initiatief gestart: Berenschot Klimaattalent. Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk, jonge hoog opgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten binnen de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Lisa Walen.

Waarom neem jij deel aan Berenschot Klimaattalent?

In mijn zoektocht naar een baan wilde ik mijn interesse in duurzaamheid, maatschappelijke thema’s en het publieke domein combineren. Dit kwam voor mij terug binnen Berenschot Klimaattalent. Als klimaattalent krijg ik de kans kennis te maken met actuele en uitdagende duurzaamheidsvraagstukken. Tegelijkertijd is er ruimte voor het verder ontwikkelen van mijn professionele vaardigheden dankzij de trainingen van Berenschot.

Wat is jouw drijfveer en wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

Tijdens mijn studie heb ik een sterke belangstelling ontwikkeld voor het beter begrijpen van de diepgaande maatschappelijke gevolgen van beleidskeuzes. Keuzes op papier hebben ten slotte langdurige effecten, zowel in positieve als negatieve zin. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor de uitdagingen en keuzes rondom klimaat. Om de klimaattransitie te laten slagen, is het dan ook essentieel om toe te werken naar een robuuste en veerkrachtige toekomst. In mijn werk wil ik daarom bijdragen aan innovatieve en zorgvuldig doordachte oplossingen die verbindend werken en positieve impact maken. Ik vind het belangrijk om oog te hebben voor ingewikkelde dilemma’s en uiteenlopende visies van belanghebbenden.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb de bachelor International Relations and Organisations afgerond aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze interdisciplinaire bachelor volgde ik verschillende vakken op het gebied van economie, filosofie, internationaal recht, geschiedenis, internationale ontwikkeling en EU-beleid. Vervolgens koos ik voor de bestuurskundige master, International Public Management and Policymaking, omdat ik graag mijn kennis van de beleidsmatige kant verder wilde verdiepen. Het programma belichtte complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals conflicten, migratie en klimaatverandering, en leerde mij kritisch nadenken over beleid en samenwerking.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

De rol van verschillende stakeholders en het systeemgerichte aspect van de klimaattransitie vind ik fascinerend. Circulaire economie is daarom in het bijzonder interessant, omdat je dan kritisch kijkt naar onze huidige systemen. De kennis van circulaire economie die ik heb opgedaan tijdens een stage, zou ik daarom graag verder ontwikkelen. Tevens ben ik geïnteresseerd in de energietransitie, klimaatbestendige leefomgeving en duurzame mobiliteit. Ik denk graag na over hoe maatschappelijk draagvlak en effectiviteit samen kunnen gaan binnen deze thema’s. In mijn werk wil ik daarom een verbindende rol spelen, om door een constructieve dialoog en een gedegen aanpak inhoudelijk bij te dragen aan toekomstbestendige oplossingen.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Ik zou mezelf beschrijven als enthousiast en breed geïnteresseerd. In mijn werk wil ik concrete resultaten boeken en vind ik het leuk om me nieuwe onderwerpen eigen te maken. Daarom ben ik flexibel inzetbaar en kan ik snel schakelen tussen verschillende duurzaamheidsthema’s en organisaties. Dankzij mijn interdisciplinaire studieachtergrond en eerdere werkervaring benader ik mijn werk vanuit meerdere perspectieven en zoek ik met frisse blik naar creatieve oplossingen.

Wilt u Lisa of één van de andere klimaattalenten inzetten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact op met Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief