Even voorstellen Mathijs Stokvisch, klimaattalent | Berenschot artikel

Even voorstellen: Mathijs Stokvisch, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Mathijs Stokvisch, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

07 juli 2023

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen.

Met Berenschot Klimaattalent versnellen we de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Mathijs Stokvisch. 

Waarom werk jij bij Berenschot Klimaattalent?

Na het afronden van mijn master was ik op zoek naar een uitdagende en leerzame startersbaan met een focus op de energiesector. Over het Berenschot Klimaattalent was ik gelijk enthousiast. Ik kan werken aan interessante transitievraagstukken en door de bijhorende ontwikkeldagen kan ik mij verder bekwamen in het opdoen van marktkennis, project- en procesvaardigheden en persoonlijk leiderschap. Daarnaast maak ik deel uit van een team vol jonge en enthousiaste collega’s en kom ik in aanraking met verschillende organisaties: gemeenten, provincies, ministeries, brancheorganisaties en netbeheerders. Hier werk ik aan interessante programma’s en projecten, leer ik verschillende organisaties kennen en kan ik een positieve impact maken. Al met al een ideale startersbaan bij een gerenommeerd adviesbureau.

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

Ik wil mijn steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Dit is, vind ik, hoognodig: de klok tikt en we kunnen iedereen goed gebruiken om de 2050 doelstellingen van het Klimaatakkoord te behalen. Bij Berenschot Klimaattalent hoop ik in de komende drie jaar een vliegende start te maken als professional en een beter beeld te krijgen van het speelveld van de energietransitie. Dit wil ik onder andere bereiken door te werken aan interessante opdrachten binnen verschillende bestuurslagen, het ontwikkelprogramma en de begeleiding van ervaren Berenschot consultants.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een bachelor Future Planet Studies van de UvA met een major in aardwetenschappen en twee minors in politicologie en internationale betrekkingen. Gedurende deze bachelor leerde ik om de complexe problematiek van klimaatverandering te benaderen vanuit verschillende duurzaamheidsperspectieven. Deze interdisciplinaire aanpak trok mij aan en heeft ook mijn keuze bepaald om de master Metropolitan Analysis, Design en Engineering (MADE) te volgen. Dit is een joint-degree van de WUR en de TU Delft en is onderdeel van het AMS-instituut in Amsterdam. Tijdens deze master werkte ik veel in interdisciplinaire teams aan het analyseren en ontwerpen van innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van stedelijk gebied. Daarnaast volgde ik ook vakken over data-gedreven werken en ondernemerschap.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Ik heb interesse in transitievraagstukken rondom energie en circulariteit. Binnen deze thema’s werk ik graag vanuit een verbindende rol om bruggen te slaan tussen disciplines. Transitievraagstukken trekken mij, omdat zij zijn gekoppeld aan grote maatschappelijke vraagstukken en je dwingen om te kijken naar de wereld van morgen. Dit vereist veel samenwerking tussen verschillende belanghebbenden. Het gaat hier dus niet om individuele actie, maar om het mobiliseren van de samenleving als geheel. Het werken aan deze vraagstukken heeft dan ook een directe invloed op de samenleving, de economie en het welzijn van mensen. Ook is er is veel aandacht voor innovatie en dat vind ik verfrissend.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Ik vind het belangrijk om in mijn werk bij te dragen aan een duurzamer Nederland. Daarnaast werk ik graag in een dynamische en uitdagende werkomgeving. Ik ben leergierig en vind het leuk om in verschillende omgevingen te werken en te blijven schakelen tussen de veelzijdige opdrachten. Binnen het Klimaattalent-programma zijn er veel contactmomenten met de groep en is er veel ruimte om samen dingen te ondernemen. Van al deze aspecten krijg ik energie.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Mathijs of één van de andere klimaattalenten inzetten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact met Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief