Trainees aan het woord


Ben jij benieuwd hoe onze trainees het traineeship bij Berenschot ervaren? Lees hieronder meer.

"Als trainee bij Berenschot zit je niet stil! De eerste periode staat vooral in het teken van kennismaken met de eigen adviesgroep, de traineegroep en Berenschot. Als trainee kom je met een frisse blik binnen en daar heeft de adviesgroep waar ik werkzaam ben, VBR (Veiligheid, Bestuur en Recht), hopelijk al flink van kunnen profiteren."  Lees verder in de blog van Fabiënne Röben.

Fabienne Roben

Fabiënne Röben

Esther van der Mark

Esther van der Mark

"Bij de adviesgroep Zorg en Welzijn kan ik mijn zorginhoudelijke ervaring als orthopedagoog combineren met mijn bestuurskundige kennis. Als orthopedagoog heb ik de complexiteit van de zorgpraktijk zelf ervaren. Tijdens de specialisatie ‘Besturen van Zorgvernieuwing’ heb ik achtergronden en kenmerken van veranderingen in de zorg leren doorgronden. Als trainee kan ik iedere dag meedenken over complexe vraagstukken en de zorgwereld verder ontdekken.

Het traineeship biedt dé mogelijkheid om verschillende projecten binnen de zorg uit te voeren. De diverse zorgsector kenmerkt zich door vele subsectoren en stakeholders die het dynamisch en uitdagend maken. Bij een thuiszorgorganisatie hebben ze afscheid genomen van zelfsturende wijkteams. Als implementatie-ondersteuner ben ik verantwoordelijk voor verschillende gebieden waar de focus ligt op het coördineren, uitvoeren en monitoren van stappen die horen bij de herinrichting van de wijkteams. Daarnaast brengen we binnen de ziekenhuiswereld verschillende best practices in kaart rondom het thema ‘zorg op de juiste plek’.

Op vrijdag staat de traineedag op de planning, hier is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en staan interessante trainingen op het programma. Op dit moment ben ik met vier medetrainees bezig met een pro bono opdracht bij een landelijk netwerk van zorgverleners. Een leuke en leerzame ervaring om met elkaar een project uit te voeren van begin tot eind.

Kortom, het traineeship maakt het mogelijk om de zorgwereld verder te ontdekken en mezelf verder te blijven ontwikkelen!"

Benieuwd hoe de week van een trainee bij Berenschot eruit ziet? Catheel hield het bij in haar blog! Lees verder in de blog van Catheel Pino.

Catheel Pino

Catheel Pino