Trainees aan het woord


Ben jij benieuwd hoe onze trainees het traineeship bij Berenschot ervaren? Lees hieronder meer.

Recent zijn de trainees op bezoek gegaan bij Berenschot België, waar zij op verschillende manieren aan de slag gingen met interculturele adviesvaardigheden. Lees hierover meer in de blog van Anne van Heerwaarden.

Anne van Heerwaarden-klein

Anne van Heerwaarden

Fransje Oudshoorn - Trainee Besturing & Samenwerking Fysieke Omgeving

Fransje Oudshoorn

“Door de ervaring die ik had opgedaan tijdens mijn stages wist ik dat ik na mijn studie Technische Bestuurskunde als consultant wilde werken, specifiek op het snijvlak van bestuurskunde en de fysieke leefomgeving. Het liefste wilde ik dit in de vorm van een traineeship, zodat ik veel ruimte en tijd zou krijgen voor mijn groei en ontwikkeling.

Ten opzichte van andere bedrijven biedt Berenschot hierin de ideale combinatie. Vier dagen in de week werk ik aan projecten, zoals de evaluatie van het OV- en spoorbeleid, de organisatie van de kennisdag zoetwater en de implementatie van de Omgevingswet binnen gemeenten. Daarnaast staat iedere vrijdag in het teken van persoonlijke ontwikkeling, om jezelf verder te kunnen ontwikkelen tot volwaardig adviseur.

Ook biedt het traineeship een hele leuke groep mede-trainees. De trainees hebben vaak een andere achtergrond en werken in een andere groep, maar ook voor hen is het een nieuwe ervaring. Het is heel waardevol om die ervaringen op een formele maar vooral ook op een informele manier te kunnen delen.”

“Één van de opdrachten die ik als trainee operations heb uitgevoerd is de organisatie van een groot evenement in Leeuwarden: het EDU-robotics evenement. De aanleiding hiervoor was het stimuleren van aandacht voor techniek in het lesprogramma zodat de interesse voor techniek gestimuleerd wordt en er uiteindelijk meer leerlingen in hun vervolgopleiding voor techniek kiezen.” Lees verder.

Ymke van Zwet - Trainee Operations

Ymke van Zwet