Bosch, Sanne van den

  • Managing director
  • Waarom ik strategisch HRM zo interessant vind? Omdat, of het nou gaat om een hogere winst, meer doelmatigheid of hogere klanttevredenheid, het medewerkers zijn die met hun kennis, vaardigheden en energie, doelen behalen en veranderingen doorvoeren. Strategisch HRM is daarmee cruciaal voor strategierealisatie.

    Naast mijn rol als managing director van de adviesgroep HR ben ik zelf ook actief als adviseur. Ik begeleid organisaties bij het opstellen van een HR strategie en ondersteun hen bij het opstellen en implementeren van HR beleid, instrumenten en processen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan strategische personeelsplanning, competentiemanagement, duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling. Om vervolgens de vertaalslag te maken wat dit nou vraagt van de inrichting van de HR afdeling. Welke functies hebben we nodig en hoeveel? Hoe moet ons dienstverleningsmodel er uit zien? Plannen zijn daarbij leuk, zorgen dat het werkt nog beter!

    Met mijn positieve energie en resultaatgerichtheid ben ik in staat mensen in organisaties in beweging te krijgen en zich actief in te zetten voor een bepaald project of bepaalde verandering. Ik bied mensen daarbij inzicht en zorg ervoor dat initiatieven ook echt zijn weerslag krijgen in de dagelijkse praktijk.

  • Een resultaatgerichte aanpak, gecombineerd met de nodige energie en humor