Energiescenario's en haalbaarheidsstudies| Berenschot

Dienst

Energiescenario's en haalbaarheidsstudies

Wij helpen bij het maken van keuzes over in te zetten energiebronnen en -dragers via scenarioanalyses, businesscases en haalbaarheidsstudies.
Afbeelding - Energiescenario's en haalbaarheidsstudies

Een mix van oplossingen moet ervoor zorgen dat klimaatdoelstellingen worden gehaald. Zowel de opwekking van energie als het gebruik door huishoudens, bedrijfsleven, transport en mobiliteit gaat drastisch veranderen. Fossiele energie zal plaatsmaken plaatsmaken voor zonnepanelen, windturbines, biomassa en aardwarmte. Maar hoe de mix van oplossingen er precies gaat uitzien, is de vraag. Zeker is dat er stevige keuzes moeten worden gemaakt.

Keuzes binnen de energietransitie

Wij helpen overheden, netbeheerders, energiebedrijven, brancheorganisaties en bedrijven bij het maken van keuzes binnen de energietransitie. Bijvoorbeeld door inzicht te geven in de werking en de impact van verschillende keuzes binnen het energiesysteem. Maar ook bij de zoektocht naar de wijze waarop we de gebouwde omgeving of industrie kunnen verduurzamen. Of door het ontwikkelen van routekaarten voor energie- en CO2-reductie voor branches en bedrijven.

Daarnaast zetten we onze kennis in bij meer uitvoeringsgerichte vragen, zoals bij het opstellen van een RES of het vormen van een warmtestrategie. Bovendien helpen we bedrijven bij het bepalen van hun rol binnen de energietransitie.

Meer weten?

Bel ons of stuur uw vraagstuk.

Stuur uw vraag
Wat we bieden

Onze oplossingen