Outplacement | Berenschot

Dienst

Outplacement

Als functies komen te vervallen wilt u medewerkers goed en zorgvuldig begeleiden naar een andere functie. Het My Future-programma van Berenschot helpt medewerkers bij het vinden van passende nieuwe werkomgeving.
Hoogwaardig outplacementprogramma

Flexibel programma stimuleert medewerkers om zelf de regie te pakken

Organisaties hebben nog altijd moeite met het tonen van goed werkgeverschap bij ontslag. Juist dan heb je als werkgever een zorgplicht. Met het My Future-programma van Berenschot kunt u medewerkers goed en zorgvuldig begeleiden naar een andere functie. Daarbij stimuleren we medewerkers zelf de regie te pakken en verantwoordelijkheid te nemen bij het vinden van een werkomgeving. Medewerkers die proactief zelf hun loopbaan vormgeven, doen waar ze goed in zijn, hebben meer plezier in hun werk en vinden gemakkelijker een passende baan.

Uniek outplacementtraject

Gedurende dit unieke programma gaan medewerkers zelf actief op zoek naar persoonlijke (verborgen) eigenschappen, talenten, drijfveren en ambities. Dat vormt het uitgangspunt voor het vinden van een passende nieuwe baan. Hoe het programma er precies uitziet? Dat bepalen deelnemers zelf. Zij kunnen kiezen uit verschillende modulen.

Meer weten over outplacement?

Stuur een vraag, bekijk de video, download de brochure of bel ons direct.

Stuur een vraag Bekijk video
Wat we doen

Hoogwaardig en flexibel outplacementprogramma

Zelfonderzoek en potentieel

In het My Future-programma maken we professionals nieuwgierig naar zichzelf. Via intensieve persoonlijke (online) coaching, training en tools dagen we hen uit tot zelfonderzoek en geven we feedback. Zo krijgen deelnemers diepgaand inzicht in hun persoonlijke talenten en eigenschappen. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar potentieel, drijfveren en ambities.

Altijd een passend programma

Hoe het programma er precies uitziet, bepalen deelnemers zelf. Zij hebben de regie. Na een introductie en kennismaking met de coach selecteren zij zelf de modulen die voor hen relevant zijn. Ook de volgorde waarin zij de modulen doorlopen, hebben ze in eigen hand. Dat is het voordeel van het pick en mix module systeem. Daarbij worden ze uiteraard geholpen door de coach.

Online platform

Een 24/7 beschikbaar online platform biedt medewerkers de gelegenheid zelfstandig hun ontwikkeling vorm te geven. Dit platform stimuleert nieuwsgierigheid, zet aan tot zelfonderzoek, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en geeft inzicht in loopbaanmogelijkheden.

Uiteenlopende modulen

Het programma bevat uiteenlopende modulen. Sommige geven inzicht in persoonlijkheid, capaciteiten en drijfveren of gaan in op persoonlijke kracht en presentatie. Andere modulen hebben betrekking op zingeving, werkbeleving en bijkomende elementen die van belang zijn bij het vinden van een droombaan. Deelnemers kunnen daarnaast kiezen voor modulen die inzicht geven in interessegebieden, werksoorten en kansen op de arbeidsmarkt. Of ontdekken of het ondernemerschap iets voor hen is. Verder is er een module voor leidinggevenden, waarin zij hun unieke leiderschapskwaliteiten optimaal leren te benutten.

Download de brochure voor een overzicht van alle modulen.

 

Loopbaankansen en arbeidsmarkt

Zijn medewerkers op zoek naar een nieuwe werkomgeving? Het programma stimuleert deelnemers om zelf de arbeidsmarkt te gaan verkennen en loopbaankansen inzichtelijk te maken. We moedigen hen daarbij aan om te kijken naar functies en branches die in eerste instantie misschien minder voor de hand liggen, maar wel passen bij hun talenten, ervaringen en ambities. Door middel van e-training en online werksessies helpen we medewerkers om zich met zelfvertrouwen op een onderscheidende manier te presenteren, bijvoorbeeld in een persoonlijke videoboodschap.

Meer weten?

Meerwaarde en uitgangspunten

In deze animatievideo zetten we de meerwaarde en alle uitgangspunten van outplacement door middel van het My Future-programma kort uiteen.

Inzichten

Gerelateerde inzichten