Complexe datavraagstukken vragen frequent om een gestructureerde aanpak, waarbij het uiteindelijke doel kan zijn om de abstracte gegevens om te zetten in relevante business inzichten. Door mijn achtergrond in de Cognitive Science and Artificial Intelligence analyseer ik deze abstracte vraagstukken stapsgewijs, waarbij ik middels verschillende data-analysetechnieken interessante inzichten met betrekking tot de data genereer en omzet naar praktijkgerichte adviezen. Het kunnen inzetten van mijn kwantitatieve data-science-vaardigheden binnen tal van sectoren is mijn drijfveer.
Binnen Berenschot richt ik mij voornamelijk op datavraagstukken binnen verschillende sectoren. Hoe kan een voorspellend model ingezet worden om te bepalen of de personeelsinzet van een gezondheidsinstelling efficiënt is? Kan een algoritme bijdragen aan het voorspellen van eventuele afwijkingen tussen een norm en realisatie aan zorguren? Hoe kan men met behulp van dashboards organisaties datagedreven sturen? Het oplossen van deze vraagstukken geeft bedrijven/instellingen handvatten met betrekking tot datagedreven sturing. Het enthousiasmeert mij om personen te kunnen overtuigen ten aanzien van de kracht van datagedreven inzichten.
Ben je benieuwd op wat voor manier Berenschot kan bijdragen aan datavraagstukken? Neem gerust contact met mij op.
De zorgsector staat onder druk. Met het oog op personeelstekorten, hoge werkdruk en vergrijzing is het belangrijker dan ooit om grip te krijgen op verzuim en verloop. Een datagedreven aanpak helpt zorginstellingen daarbij niet enkel te varen op ervaring en intuïtie. Met uw eigen hr-data en ons voorspelmodel hebt u een waardevol instrument in handen om zowel strategie als uitvoering krachtig vorm te geven.
Het is niet uitzonderlijk dat bedrijven voor verschillende processen verschillende systemen gebruiken. Op zich geen probleem, tot ze de gegevens uit verschillende processen met elkaar willen vergelijken. Dan blijken systemen niet met elkaar te praten. Het programma Power BI biedt een oplossing, met als bijkomend voordeel dat het opzetten van een datawarehouse niet nodig is.
Datageletterdheid houdt in dat iemand data kan lezen, begrijpen en op een slimme manier kan inzetten of met anderen kan delen. Een manager zorgkwaliteit wil bijvoorbeeld inzicht in klinische uitkomstindicatoren. Hoe effectief is dit zorgproces? Welke interventies zijn nodig? Dan is het van belang om data goed te kunnen lezen en daar effectief waarde uit te halen om in gesprek met de bestuurder of andere collega’s interventies te kunnen adviseren. Maar hoe realiseert u nu zo’n dashboard dat datageletterdheid binnen uw organisatie helpt te vergroten?
Het was een bruisende boel bij onze recente workshops over 'Het Potentieel van ChatGPT in de Gezondheidszorg'. De workshops, die draait om de nieuwste generatieve kunstmatige intelligentie, trokken een gemengd publiek van managers tot IT-experts. De workshops waren een mix van leerzaamheid en gezelligheid, waarbij deelnemers zowel hun kennis verdiepten als proactief oefenden.
Met het oog op de blijvend krappe arbeidsmarkt voor zorg en welzijn, is vanuit de Tweede Kamer al een aantal keer een voorstel gedaan voor invoering van een bonus om zorgprofessionals te stimuleren tot ‘grotere’ contracten. Vanwege de aanhoudende discussie over de rechtmatigheid, wenselijkheid en toegevoegde waarde van zo’n bonus, liet het ministerie van VWS op advies van de Raad van State onderzoeken in hoeverre zorgprofessionals en werkgevers de bonus zien als een nuttig instrument.
Zorginstellingen verzamelen tegenwoordig vaak een enorme hoeveelheid aan data rondom het zorgproces. Denk hierbij aan informatie over onder andere de cliënten, het personeel en de wisselwerking tussen personeel en cliënten. Relevante gegevens die benut kunnen worden om het zorgproces ook efficiënter in te richten.
Heeft uw bedrijf een werkstroom in een vaste volgorde? Dan loont het om inzicht te hebben in dat werkproces. Wat zijn precies de deelprocessen binnen de werkstroom? Wat zijn eventuele knelpunten? Een dashboard met daarop deze informatie draagt bij aan het creëren van overzicht, het behouden van grip op het proces en het helpt om gericht te sturen. Zo ontstaat er ruimte voor verbetering.