Als consultant zet ik me in voor het opzetten van (technologische) ecosystemen, innovatieve en financieringsprojecten. Mijn technische kennis, enthousiasme, persoonlijke betrokkenheid maar ook mijn kritisch houding helpen mij mooie projecten vorm te geven en op te tuigen. Mensen samen te brengen en te helpen met innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving/toekomst.
Ik ben opgeleid als Strategic Product Designer aan de TU Delft en heb dit later aangevuld met een studie marketing. Daarnaast heb ik 4 jaar ervaring als subsidie-consultant op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Door deze (technische) achtergrond ben ik snel thuis in (technische)processen, strategieën, financierings- en marktkansen en hou ik ervan om vooruit te kijken. Het liefst om concepten/producten/processen en strategie beter en slimmer te maken. Door uit te zoeken hoe we deze verandering voor elkaar krijgen, bereiken we samen een innovatievere en duurzamere toekomst.
Het fijne van mijn vak als consultant is dat ik zoveel innovatieve kansen hoor dat ik hierdoor mensen en bedrijven met elkaar in verbinding kan brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren én elkaar kunnen inspireren en daarmee innovatie naar een hoger level kunnen brengen.
In de laatste weken van 2024 delen we graag nog een aantal interessante subsidienieuwtjes met u. Op deze manier gaat u goed geïnformeerd het nieuwe jaar tegemoet! In deze blog bespreken we: de verruiming van de WBSO, de nieuwe openstelling ‘Schone en hulpbronnenefficiënte technologieën’ bij EFRO Oost en het NWO Open Technologieprogramma 2025.
Eind november heeft het project AgroBOTS 2 een subsidie toegekend gekregen binnen het OPZuid- programma 2021-2027, een Europees subsidieprogramma voor regionale transitiegedreven innovatie. Het subsidiebedrag, inclusief cofinanciering door de provincie Noord-Brabant, is toegekend voor een periode van drie jaar en bedoeld voor de ontwikkeling van vijf innovatieve roboticaoplossingen: autonoom wieden, sorteren, detecteren en verpakken voor verschillende teelten. Berenschot verzorgde de subsidieaanvraag voor het project en begeleidt de projectpartners de komende drie jaar bij de uitvoering ervan.
Het EFRO OP-Oost-programma stelt vanaf 1 maart budget beschikbaar voor test- of demonstratieprojecten (TRL 6-8), en er kan ook nog subsidie worden aangevraagd voor innovatieprojecten.
De Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt fiscaal voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende en milieugerelateerde bedrijfsmiddelen of onderdelen daarvan.
MIT-haalbaarheidsprojecten kunnen wederom vanaf 4 april 2023 (datum onder voorbehoud, de call is nog niet officieel gepubliceerd) worden ingediend. De verwachting is dat de regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten 6 juni zal worden opengesteld en 12 september sluit (datum onder voorbehoud, de call is nog niet officieel gepubliceerd) .
Het WBSO-percentage in 2023 verandert niet ten opzichte van 2022. Het WBSO-voordeel over S&O-kosten tot € 350.000 is 32%. Boven € 350.000 blijft dit 16%.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft diverse nieuwe openstellingen voor energie- en klimaatinnovaties aangekondigd. Begin april gaan naar verwachting vier subsidieregelingen weer open.