Michiel van Werven, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Michiel van Werven

Het versnellen van de energietransitie: de vraag achter de vraag scherp krijgen, om vanuit daar doelgericht en pragmatisch toe te werken naar oplossingen!
Afbeelding - Michiel van Werven

Over Michiel

Het meest motiverende in mijn werk bij Berenschot, is het helpen van mensen. Helpen bij het aanbrengen van structuur in complexe vraagstukken, helpen bij het scherp krijgen van doelstellingen, helpen bij het ontdekken van de kern van een probleem (‘de vraag achter de vraag’). En vervolgens van daaruit helpen bij het toewerken naar pragmatische oplossingen.

Mijn overtuiging is dat het toewerken naar een goede oplossing voor een probleem of vraagstuk een stuk eenvoudiger wordt als je scherp voor de geest hebt wat je bestaansrecht en missie is, wat je doelstellingen zijn en wat de kern van het beschouwde vraagstuk/probleem is. Als die vraagstukken op één of andere manier een link hebben met ‘de energietransitie’, dan ben ik zeer gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Daarbij bouw ik voort op ~15 jaar ervaring in de energiemarkt die ik heb opgedaan bij Alliander, The Boston Consulting Group en bij ECN (nu onderdeel van TNO).

Tot slot: plezier in samenwerken is voor mij essentieel. Mijn motivatie voor het helpen van mensen heeft een inhoudelijke kant, maar is minstens zo sterk gedreven door de goede gezamenlijke relatie die kan ontstaan. Op basis van humor, verbinding, gevoel voor politieke speelveld en vooral ook oprechte persoonlijke interesse.

Gerelateerde inzichten