Sofie Dreef, Managing consultant | Berenschot

Managing consultant

Sofie Dreef

In mijn adviespraktijk koppel ik een gedegen analyse aan het verbinden van verschillende partijen. Juist in die combinatie van werken aan inhoud en mensen ligt mijn kracht.
Afbeelding - Sofie Dreef

Over Sofie

De vraagstukken waar ik me op richt, gaan over samenwerking in het publieke domein. Daarbij staan de maatschappelijke vraagstukken altijd centraal.

Ik kijk daarbij verder dan de dagelijkse praktijk: als promovendus op regionale samenwerking aan de Rijksuniversiteit Groningen (Campus Fryslân) streef ik naar wetenschappelijke verankering van mijn werk.

Naast de inhoud is het minstens zo belangrijk dat er een perspectief ontstaat dat door de stakeholders wordt gedeeld. Hoewel ik hier veel ervaring in heb met uiteenlopende opdrachten in Nederland, val ik toch nog regelmatig terug op mijn ervaring als projectleider bij de organisatie voor internationale samenwerking van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Werken met het lokaal bestuur in Ethiopië en Zuid Soedan vraagt flexibiliteit, improvisatievermogen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit – competenties die ik ook graag inzet ten behoeve van uw vraagstuk!

Gerelateerde inzichten