Hans Oosterkamp, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Hans Oosterkamp

Creativiteit en optimisme dragen altijd bij aan het vinden van oplossingen, maar niet zonder feiten en goede analyses.
Afbeelding - Hans Oosterkamp

Over Hans

De gezondheidszorg staat nooit stil. Voortdurend is het een zoeken naar balans tussen kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid. Partijen met uiteenlopende rollen en belangen houden elkaar daarin in evenwicht, maar vaak ontbreekt de balans. Zorg op de juiste plek is een mooie richting en heeft het nodig om over grenzen van wettelijke domeinen heen te werken. 

In dat speelveld voel ik me thuis als begeleider van ontwikkel- en discussieprocessen waar partijen het niet vanzelfsprekend met elkaar eens zijn, door die tegenstrijdige belangen. Dat leverde mij door de jaren heen een breed en diep netwerk op bij alle spelers in de zorg en in alle zorgdomeinen: zorgaanbieders, brancheorganisaties, ZBO’s en ministerie van VWS, zorgkantoren, gemeenten en zorgverzekeraars. 

In mijn werk als adviseur ondersteun ik zorgorganisaties in hun strategische vraagstukken en voer ik veel landelijke projecten uit.

Mijn kennis en netwerk reiken van de zorgpraktijk tot het terrein van landelijke beleidsontwikkeling. Mijn gevoel voor (politieke) verhoudingen is daarin goed ontwikkeld en ik schuw niet om die verhoudingen bespreekbaar te maken.

Gerelateerde inzichten