Joes Wigman, Managing director | Berenschot

Managing director

Joes Wigman

Scherpe en analytische denker, die opdrachtgevers helpt in het analyseren, structureren en oplossen van hun organisatorische uitdagingen. Gedreven door inhoud en vanuit verschillende rollen: van programmamanager tot coach van de directie of als dagvoorzitter van een event. Met een focus op de themas Digitalisering en Operational Excellence en als het kan voor de maakindustrie.
Afbeelding - Joes Wigman

Over Joes

Je rol als onafhankelijke denker kunnen uitvoeren voor een grote diversiteit aan klanten en met inhoudelijk gedreven collega’s die tot de beste van Nederland behoren is de droom van veel professionals. En die droom maak ik bij Berenschot al bijna 20 jaar waar. De laatste jaren vooral als leidinggevende van teams die zich richten op het verbeteren van de performance van organisaties en dat steeds meer met digitale tooling.

Daarvoor bouwen we platforms voor de verzameling en verwerking van data, passen we data science toe om van data informatie te maken en ontsluiten we die data via allerlei soorten dashboards. Hierbij onderscheiden we ons doordat we de verschillende rollen binnen data science (business understanding, data engineering en data modelling) combineren en zó snel en iteratief met klanten kunnen komen tot een zogenaamde proof of concept.

Als adviseur neem ik me geen blad voor de mond bij mijn klanten en heb een duidelijke mening. Eigenwijs ben ik wellicht ook, maar tevens een luisteraar. Een die de argumenten en de beweegredenen wil begrijpen om te onderzoeken wat het beste (gaat) werken. Dat betekent ook dat de menselijke factor – die vaak niet alleen rationeel is – een belangrijk onderdeel is van het werk dat ik doe en leuk vind om te doen. Elke (digitale) oplossing of advies landt uiteindelijk in een organisatie en moet werken in harmonie met de mensen die er werken.

Gerelateerde inzichten