Peter van Zanten, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Peter van Zanten

Als Sectorleider Veiligheid en Crisismanagement wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten bij organisatievraagstukken, incidentevaluaties en bij het opleiden/trainen/oefenen van professionals.
Afbeelding - Peter van Zanten

Over Peter

Met meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van veiligheid en crisismanagement ben ik gepokt en gemazeld als het gaat om de beheersing van crises. Ik ken deze wereld vanuit de werkvloer als brandweercommandant, vanuit de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid als hoofd van het toezicht op de crisisbeheersing in Nederland en als onderzoeker van rampen en crises en ik ben inmiddels ruim 15 jaar als adviseur/onderzoeker en trainer bij Berenschot werkzaam.
Door mijn combinatie van operationele en inhoudelijke expertise op het gebied van veiligheid en crisismanagement, toezicht, incidentonderzoeken en opleiden, oefenen en trainen, ben ik breed inzetbaar. In mijn tijd als Sectorleider Veiligheid en Crisismanagement bij Berenschot heb ik tientallen incidenten/crises onderzocht, waarbij het functioneren van de crisisorganisaties nauwkeurig zijn ontleed en de geleerde lessen in trainingen en oefeningen verwerkt. De trainingen van Berenschot kenmerken zich door een grote praktijkgerichtheid en realisme.

Gerelateerde inzichten