Maak gebruik van het STAP-budget | Berenschot

Maak gebruik van het STAP-budget voor opleidingen

Nieuws
Maak gebruik van het STAP-budget

Deel dit nieuwsartikel

Datum

09 juni 2023

Leestijd

1 minuut

De overheid heeft voor werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van EUR 1000,- beschikbaar gesteld voor het deelnemen aan opleidingen. Daarmee kunt u kosteloos deelnemen aan opleidingen tot € 1000,-. Is een opleiding duurder dan € 1.000,-? Dan betaalt u de rest zelf. Of u vraagt uw werkgever het overige deel te betalen.

STAP-budget aanvragen

Op maandag 3 juli om 10.00 uur kunt u opnieuw STAP-budget aanvragen voor onze opleidingen. U kunt STAP-budget aanvragen voor opleidingen die van start gaan tussen 3 juli en 3 oktober 2023.

Zo werkt het

Wilt u deelnemen aan één van bovenstaande opleidingen met gebruik van het STAP-budget? Schrijf uzelf dan vóór 3 juli a.s. in via bovenstaande links. Na inschrijving ontvangt u van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heeft u nodig voor uw aanvraag bij UWV. Binnen vier weken krijgt u van UWV bericht met de bevestiging van uw aanvraag. Is uw aanvraag door UWV goedgekeurd? Dan kunt u starten met uw opleiding. Is het niet gelukt om STAP-budget aan te vragen? Of wordt uw aanvraag afgekeurd? Dan kunt u uw inschrijving bij ons kosteloos annuleren.

STAP-regeling

De STAP-regeling verdwijnt in 2024. Er zijn dit jaar nog twee andere momenten waarop u STAP-budget kunt aanvragen: op 4 september en 1 november 2023.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten?