Optimaliseren lay-out Mifa Aluminium | Berenschot cases

Optimaliseren lay-out Mifa Aluminium

Case
Optimaliseren lay-out Mifa Aluminium

Deel deze case

Datum

28 november 2022

Opdrachtgever

Mifa Aluminium

Mifa Aluminium, specialist in aluminium extrusieprofielen , vroeg Berenschot om ondersteuning bij het komen tot een toekomstbestendige inrichting. Een masterplan waar het bedrijf in fasen van jaren naar toe kan werken.

De lay-out van een fabriek is essentieel voor een efficiënte operatie. Bij de initiële bouw wordt hier goed over nagedacht, maar door de tijd kan vanwege allerlei aanpassingen een suboptimale situatie ontstaan. De interne logistieke handelingen verlopen minder handig, de routing van de producten is minder overzichtelijk of logisch, met als gevolg aanzienlijke tussenvoorraden en een grote hoeveelheid onderhanden werk. Toch worden bij functioneel ingerichte productieomgevingen uitbreidingen vaak nog gerealiseerd waar op dat moment toevallig ruimte is.

Masterplan

Mifa Aluminium, specialist in aluminium extrusieprofielen, vroeg Berenschot om ondersteuning bij het komen tot een toekomstbestendige inrichting. Een masterplan waar het bedrijf in fasen van jaren naar toe kan werken. Aan de hand van intensieve werksessies met een kernteam van Mifa-specialisten is gestructureerd de huidige situatie in kaart gebracht. Vervolgens is op basis van data uit de fabriek en van de salesafdeling een capaciteitsmodel gemaakt. Dit capaciteitsmodel geeft een inschatting van het aantal benodigde machines en personeel bij de toekomstige volumes van Mifa. Het vormt tevens de grondslag voor een toekomstbestendige lay-out met vernieuwd logistiek concept en besturing.

Datagedreven perspectief

Het capaciteitsmodel, masterplan, gefaseerde investeringen en de fabriekslay-out bieden Mifa een datagedreven perspectief met vaste mijlpalen waarop het bedrijf beslissingen kan baseren. Hiermee is Mifa klaar voor de toekomst.

Aankoop beslismomenten worden weergegeven door de productiecapaciteit te prognosticeren

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief