Kostprijs berekenen en bekostigen | Berenschot

Dienst

Kostprijs berekenen en bekostigen

Krijg inzicht in de hoogte en opbouw van uw kostprijs en hoe u deze verantwoord kunt optimaliseren.

Dé grote uitdaging voor nagenoeg alle organisaties is de juiste dienstverlening te leveren tegen zo laag mogelijke kosten. Vaak ervaren zij druk op hun tarieven, vanwege concurrentie of externe financiering. Tegelijkertijd weten veel organisaties niet goed welke kostprijs zij minimaal nodig hebben om überhaupt kostendekkend te zijn. Of, in het geval dat bepaalde producten of diensten verlieslatend zijn, niet weten hoe dat komt en wat ze eraan kunnen doen.

Wij helpen u inzicht te krijgen in de hoogte en opbouw van uw kostprijs en hoe u deze verantwoord kunt optimaliseren. Dankzij onze ervaring bij organisaties uit verschillende sectoren weten we dat kostprijzen vaak een complex, veelzijdig en multidisciplinair vraagstuk vormen. Wij helpen u met onderbouwde, objectieve en robuuste oplossingen met oog voor de menselijke maat.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze dienstverlening

Kostprijs berekenen

Wij helpen uw kostprijs te berekenen door alle (directe en indirecte) kosten toe te delen aan uw producten en/of diensten en aantallen.

Benchmark kostprijs en kosten

De benchmark vergelijkt de hoogte en opbouw van uw kostprijs/kosten met die van concullega’s. Zo ontdekt u op welke punten uw kostprijs verschilt, waar u kunt verbeteren en kosten kunt besparen.

Kostprijsoptimalisatie en bekostigingsadvies

Wij helpen u om te bepalen welke kostprijs minimaal nodig om de vereiste kwaliteit te bieden. En we helpen u dit daadwerkelijk te realiseren.