Meindert Flikkema, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Meindert Flikkema

Ik help organisaties om een aanstekelijke visie te ontwikkelen op hun toekomst en keuzes te maken die nodig zijn om die visie te verwezenlijken. Ik heb me in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een expert in zoekprocessen, zowel in research, inquiry als in future search. Mijn motto in werk en daarbuiten is festina lente: haast je langzaam. Er is altijd tijd genoeg.
Afbeelding - Meindert Flikkema

Over Meindert

Ik ben strategieadviseur van Berenschot, hoogleraar in de School of Business & Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam en toezichthouder bij professional service firms. Hiervoor heb ik een Master Econometrie behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, een PhD in de Economie en een cum laude Master in Management Consulting, beide aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2015 ontving ik de Van der Duijn-Schouten Onderwijsprijs van de Vrije Universiteit en een jaar later werd ik genomineerd voor de landelijke onderwijsprijs door het Interstedelijk Studenten Overleg. Dat was een geweldige erkenning voor mijn kwaliteiten als leraar.

​Ik heb ruim 25 jaar ervaring als organisatieadviseur en werkte voor opdrachtgevers in de publieke en private sector, het liefst op het snijvlak daarvan. Met mij is er ‘rust aan de bal’ en krijg je veel academische en praktijkkennis over strategievorming in organisaties. Ik ben in staat om dingen snel, kernachtig en eenvoudig op te schrijven, zonder het contact met de realiteit te verliezen. Essenties zijn mij dierbaar.

Gerelateerde inzichten