Abel Brussaard, Senior consultant | Berenschot

Managing consultant

Abel Brussaard

Ik help zorgnetwerken, zorgorganisaties en professionals om de houdbaarheid van de zorg te vergroten: kwaliteit, werk, kosten, gezondheid.
Afbeelding - Abel Brussaard

Over Abel

De druk op de zorg blijft de komende jaren onverminderd hoog. Het wordt een enorme opgave de houdbaarheid van de zorg te vergroten (kwaliteit, werk, kosten, gezondheid). Waar de zorgprofessional de verantwoordelijkheid heeft om de beste zorg voor de individuele patiënt te leveren, hebben beleid en management de verantwoordelijkheid om de beste zorg voor álle patiënten mogelijk te maken. Daar maak ik mij hard voor. Ik geloof dat kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan, in de vorm van passende zorg.

Als adviseur help ik zorgnetwerken, zorgorganisaties en professionals daar graag bij. Als ervaren programma- en projectmanager doe ik dat met nieuwsgierigheid, een analytische blik en creativiteit, met een team. Het liefst doe ik advies en implementatie trajecten om een verbetering te realiseren. Dat kan binnen netwerkvorming, samenwerking, zorgpaden, digitalisering, datagedreven werken, procesoptimalisatie en integraal capaciteitsmanagement. Ik ben Lean six sigma blackbelt.

Gerelateerde inzichten