Benchmark Care (VVT/GGZ/GHZ)

Gepubliceerd op 13 december 2017

De Benchmark Care helpt organisaties in de langdurige zorg al sinds 2003 om hun bedrijfsvoering onderbouwd en aantoonbaar te verbeteren: hogere kwaliteit zorg tegen lagere kosten. De 85 deelnemers uit 2017 beoordelen de Benchmark Care gemiddeld met een 8,4. Wij nodigen u van harte uit om ook deel te nemen en u aan te sluiten bij ons benchlearningnetwerk!

Centraal staat het meten, vergelijken en verbeteren van uw:

 • Overhead én primair proces (kosten en formatie op gedetailleerd niveau)
 • Productiviteit in het primaire proces
 • Administratieve belasting
 • Kostprijzen

We vergelijken u met een omvangrijke referentiegroep van soortgelijke zorgorganisaties. Een benchmark heeft echter geen waarde als gegevens niet volledig eenduidig worden meegenomen (appels met appels). Daarom helpen wij bij de toedeling en validatie van uw gegevens! Aanlevering daarvan gebeurt grotendeels geautomatiseerd.

Waarom meedoen aan de Benchmark Care?

 • Objectief inzicht in uw overhead en uw primair proces, productiviteit in het primaire proces, kostprijzen, administratieve belasting, kosten en opbrengsten en financiële positie;
 • Vergelijking met zorgaanbieders met soortgelijke zorgproducten;
 • Concrete aanbevelingen voor verbeteren van uw bedrijfsvoering;
 • Onafhankelijke informatie voor in- en externe verantwoording;
 • Het verhaal achter de cijfers: persoonlijke begeleiding en veel aandacht voor validatie;
 • Inzicht in de administratieve belasting van uw primair proces;
 • Leren van de meest actuele inzichten, best practices en collega-organisaties.

Onze werkwijze

Bij deelname kunt u de vragenlijst invullen op het online Berenschot Benchmark Platform en uw resultaten raadplegen. Indien gewenst kunnen wij ondersteunen bij het invullen van de gegevens. Op basis van de door u aangeleverde gegevens stellen wij een vergelijking op. Deze bespreken wij met u in een persoonlijk gesprek. Na validatie en duiding van de uitkomsten stellen wij voor u een individuele rapportage op. Daarin laten wij zien waar, maar ook waarom u afwijkt. Daarmee wordt het mogelijk om onderbouwd en effectief te sturen op uw bedrijfsvoering.  Zie ook onze voorbeeldrapportage. Tot slot komen wij de resultaten en aanbevelingen bij u presenteren.

Meer informatie en inschrijven

De Benchmark Care start in april en sluit aan op de jaarrekening. De totale kosten worden gedragen door alle deelnemers. Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren? Schrijf u dan nu in voor de Benchmark Care via het inschrijfformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marvin Hanekamp of Simon Heesbeen (030-2916848). Ook kunt u mailen naar benchmarkcare@berenschot.nl.

Infographic Benchmark Care-page-001