Benchmark Care VVT-/GGZ-/GHZ-/RIBW-aanbieders

Gepubliceerd op 7 februari 2017

Hoe verhouden de overhead, het primair proces en de productiviteit in het primaire proces van uw organisatie zich tot die van andere vergelijkbare organisaties uit de langdurige zorg? Wat is genoeg en wat is teveel? En wat zijn de ‘knoppen’ om daadwerkelijk te verbeteren? Dat zijn de vragen die de Benchmark Care van Berenschot al sinds 2003 beantwoordt.

Wij hebben samen met bijna 450 zorgaanbieders Nederlands meest omvangrijke database opgebouwd. Onze referentiecijfers kunnen u helpen om te bepalen welke aard, omvang en kwaliteit van de overhead voor uw organisaties passend zijn. Onze definities en referentiecijfers op het gebied van overhead zijn de meest gerefereerde, de basis van diverse publicaties en worden landelijk als richtlijn gezien.

Waarom meedoen aan de Benchmark Care?

  • Objectief inzicht in uw overhead en uw primair proces, productiviteit in het primaire proces, kosten en opbrengsten en financiële positie;
  • Vergelijking met zorgaanbieders met soortgelijke zorgproducten;
  • Concrete aanbevelingen voor verbeteren van uw bedrijfsvoering;
  • Onafhankelijke informatie voor in- en externe verantwoording;
  • Het verhaal achter de cijfers: persoonlijke begeleiding en veel aandacht voor validatie;
  • Inzicht in de administratieve belasting van uw primair proces.
  • Leren van de meest actuele inzichten, best practices en collega-organisaties.

Onze werkwijze

Bij deelname kunt u de online vragenlijst invullen op het Berenschot Benchmark Platform en uw resultaten raadplegen. Op basis van de door u ingevulde gegevens stellen wij een vergelijking op en bespreken wij deze uitkomsten met u in een persoonlijk validatiegesprek. Na validatie en duiding van de uitkomsten stellen wij voor u een individuele rapportage op (doorlooptijd 3 á 6 weken). In de rapportage laten wij zien waar, maar ook waarom u afwijkt. Daarmee wordt het mogelijk om onderbouwd en effectief te sturen op uw bedrijfsvoering.  Zie ook onze voorbeeldrapportage (pdf, 558 kB). Tot slot komen wij de resultaten en aanbevelingen bij u presenteren.

Meer informatie en inschrijven

De totale kosten worden gedragen door alle deelnemers. 
Voor €3.450 (exclusief btw), neemt u deel aan de Benchmark Care. Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren? Schrijf u dan nu in voor de Benchmark Care via het inschrijfformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marvin Hanekamp of Simon Heesbeen (030-2916848). Ook kunt u mailen naar benchmarkcare@berenschot.nl.

Infographic_benchmark_care_2017_-_slimme_overhead_-_berenschot