Zorg en welzijn


Ontwikkeling in de zorg en welzijn

De Nederlandse zorg behoort tot de beste ter wereld. Toch bevindt de sector zich momenteel in een spanningsveld. Aan de ene kant wijzigt de vraag (onder andere door veranderende behoeften en complexere problematiek) en de wijze waarop de zorg en welzijn wordt vormgegeven (denk aan medische en technologische ontwikkelingen). Aan de andere kant dwingen maatschappelijke ontwikkelingen de zorgsector doelmatiger te werken. De grote uitdaging is dan ook door een andere werkwijze een grotere bijdrage te leveren aan gezondheidswinst en/of kwaliteit van leven met minder geld.

Advies binnen de zorgsector

Berenschot adviseert zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheden al decennia lang om de Nederlandse zorg en welzijn nog beter te maken. Wij houden ons onder meer bezig met vraagstukken op het gebied van strategie & samenwerking, benchmarking & bedrijfsvoering, HR- & management development en interim-management.

Herkent u de genoemde uitdagingen en heeft u behoefte aan een ervaren sparringpartner? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Adviseurs