Interim Management en Executive Search


Verandering is een constante factor in organisaties. In welke fase uw organisatie zich ook bevindt, iedere dag is anders dan de dag ervoor. Wendbaarheid, snelheid en veranderkracht zijn belangrijker dan ooit. Berenschot is een gerenommeerde naam op het gebied van (executive) interim management. Voor zowel onze opdrachtgevers als onze interim-professionals zijn wij een bewezen succesvolle en betrouwbare partner. Wij zijn gespecialiseerd in het vervullen van interim- en searchopdrachten op het niveau van bestuur, directie en seniormanagement voor zowel profit- als not-for-profitorganisaties. Berenschot kent de markt en de markt kent ons.

Interim management

De jarenlange ervaring die wij hebben op het gebied van interim management heeft onder meer geleid tot een groot en gedegen netwerk van zowel opdrachtgevers als interim managers.

Onze uitgangspunten voor een optimale dienstverlening met betrekking tot interim management zijn: kwaliteit, integriteit, snelheid en resultaat. Om deze te kunnen waarmaken, hanteren wij een heldere aanpak, bestaande uit de volgende vijf stappen:

  1. Oriëntatie op de managementstijl en cultuur in uw organisatie.
  2. Selectie voor de juiste fit tussen onze kandidaat en uw organisatie, zorgvuldige screening.
  3. Opdrachtformulering en uitvoering met toetsbare doelstellingen en criteria.
  4. Schaduwmanagement en professionele ondersteuning tijdens voorbereiding én uitvoering.
  5. Afsluiten met borging van continuïteit van de resultaten en evaluatie.

De interim-professional wordt gekoppeld aan een ervaren Berenschot-adviseur op de betreffende expertise. Vakgebieden waar onze adviseurs actief zijn, zijn onder meer algemeen management en bestuur, verandermanagement, finance, HRM, ICT, marketing & communicatie, logistiek, data-analytics en organisatieontwerp. Ook betrekken wij onze interim managers actief bij de kennissessies van Berenschot, waardoor zij met Berenschot-adviseurs mee voorop blijven lopen in de ontwikkelingen in hun sector.

Berenschot is zorgvuldig en kritisch in de match tussen de interim manager en de opdrachtgever. Al onze interim-professionals voldoen aan de Berenschot-standaard.

Executive search

Onze aanpak wordt gekenmerkt door een aantal sleutelwoorden, te weten: grondig, discreet, netwerk, zorgvuldig, doeltreffend, onderbouwd en duurzaam. Hierna volgt een korte toelichting over onze executive search.

Elke (executive) interim management-opdracht start met een uitvoerige oriëntatie en analyse. Daarna stellen we op basis van een overeengekomen profiel een wervingsstrategie vast. Het werven van kandidaten op dit niveau vereist discretie en nauwkeurigheid, zeker als zij direct benaderd worden.

Berenschot beschikt over een uitgebreid netwerk van kandidaten. Bovendien maken we gebruik van social media en, indien nodig, gedrukte media. Geïnteresseerde kandidaten informeren we uitvoerig aan de hand van het functieprofiel en we interviewen hen op basis van de daarin vermelde criteria. Vanzelfsprekend zijn wij alert op de 'zachte eisen', zoals aansluiting bij de cultuur.

Onze rapportage bestaat uit een beperkt aantal kandidaten. Dat leidt in ruim 90% van de opdrachten tot aanstelling van de juiste kandidaat. Hier zijn wij trots op! In overleg met onze opdrachtgever en de beoogde kandidaat voeren wij een referentieonderzoek uit.

In overleg met de opdrachtgever kunnen de psychologen van assessment en ontwikkeling kandidaten uitgebreid testen. Na aanstelling houden wij regelmatig contact met zowel de opdrachtgever als de nieuwe interim-manager om de introductie te borgen.

Meer weten over interim management en executive search?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van interim management en executive search? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wanneer u zich wilt aanmelden als interim manager, ga dan naar aanmelden als interim manager.

Adviseurs